Friss és Szaftos

The Zombinator - A film, ami után Sarah Connor magát lőné fejbe.

Minimum aggodalomra okot adó hisztérikus nevetéssel vettem tudomásul, hogy márpedig ilyen zombis horror film ilyen címmel tényleg létezik. Hosszas kutatómunka után sikerült is hozzájutnom az aranyat érő felvételekhez, és olyan izgalommal ültem neki a filmnek, amit leginkább a kisgyerekek karácsony reggeléhez lehet hasonlítani.

Folytatja a gondolatot, a film első öt perce után az érzéseimet nagyjából ahhoz lehet hasonlítani, amikor az izgatott kisgyerek kibontja a karácsony fa alatt helyet foglaló XBox One dobozt, és egy jó adag, napon fehérré szikkadt kutyaszart talál.

Kezdve a súlyos problémákkal, amik miatt eret lehetne vágni, a főszereplő nő, Joanna, rendkívül idegesítő jelenség. A hangja, a mondanivalója, megjelenése, személyisége egyaránt beleesik abba a tartományba, ami miatt Joanna-t úgy lehetne jellemezni, hogy egy idegesítő tyúk.

Folytatva a problémákat, a hang minősége kegyetlenül szar, és sajnos ide tartozik minden hangeffektus is. Néha a készítők úgy rátolták a paracsengés effektet a filmre, hogy nem lehet érteni, mit mondanak a szereplők, és ez rendkívül idegesítő.

Amellett hogy minőségileg is minimum kifogásolható a hang, a párbeszédek alapvetően nagyon zajosak, és rendszeresen mindenki egyszerre beszél. Nagyjából 20 perc után ténylegesen fájni kezdett a fejem a folyamatos csilingelő többrétegű párbeszédektől.

A súlyos problémák margójára; a filmnek gyíkszarnyi értelme sincs.

Nagyjából 30 perc, olyan rágós felvezetés után mint a kutyacsont, elkezdődnek a valódi események, megjelennek a zombik, felpörög az akció. Illetve fel kellene pörögnie, de nem sikerül. Felváltva következnek a zajos-lelkis-sikítós jelenetek, mindenféle logika nélkül. Kedvenc jelenetem, amikor három barát megígéri egymásnak, hogy együtt túlsegítik egymást ezen a zombihordán, és kevesebb mint egy perccel később egyiküket segélykiáltások közepette felzabálja egy zombi, miközben a másik kettő csak nézi.

Néha a film olyan, mintha egy nem-szándékos fricska lenne a többi zombi filmes klisé felé, máskor pedig olyan, mintha egy hároméves kisgyerek rendezte volna, a rossz értelemben.

Közel 40 perc szopóvonatozás után, végre megjelenik a várva várt Zombinátor. Kiábrándító módon, ő is csak egy neurotikus szociopata napszemüvegben és bőrkabátban, és semmivel nincs tartalmasabb mondanivalója mint bárki másnak a filmben. Arról nem is beszélve, hogy a film során hozzávetőlegesen 30 töltényt lőtt ki a kezében tartott shotgun-ból, egyetlen újratöltés nélkül. Azért volt pozitív hozadéka is a Zombinátor jelenlétének a filmben, a készítők kijátszottak egy-két egyértelműen terminátoros poént/beszólást. Ezeket szerencsére jól eltalálták.

Mindettől eltekintve egy marék szotyi nem sok, de annyit sem ér ez a film, így kéretik messzíről kerülni.

Nincsenek megjegyzések