Friss és Szaftos

Amerikába érkezik a halállista - Death Note (Teaser)A nagysikerű manga/anime, a Death Note amerikai filmadaptációja elég hányattatott sorsot élt meg. Az elmúlt években stúdiók és rendezők sora passzolgatta ide-oda a filmet, mire végül a Netflix-nél lelt otthonra. 

Azok kedvéért, akik esetleg nem ismernék az eredeti művet, a Death Note középpontjában egy fiatal srác, Light áll, akinek keze ügyébe akad egy halálisten füzete, melybe bárkinek a nevét beleírja, az kénytelen jobb létre szenderülni. Főhősünk ezt kihasználva felcsap önkényes igazságosztónak, ám ezt nem mindenki nézi jól szemmel, így emberére akad a világ egyik legjobb nyomozójának személyében. A sorozat erre a macska-egér játékra helyezte a hangsúlyt, és reméljük a filmben is ehhez lesz szerencsénk. A Death Note egyébként nagyon jónak ígérkezik az első képkockákat látva, és talán reménykedhetünk abban, hogy elkerüli az anime-adaptációk átka (igen, rád nézek Dragon Ball Evolution). 

Korábban Gus Van Sant nevéhez volt kötve a mozi, de végül őt váltotta a direktori székben, Adam Wingard. A rendező már rutinos horror rendezőnek számít, ugyanis amellett, hogy több horrorantológiában láthattuk rövidfilmeit, olyan egész estés mozikat is neki köszönhetünk, mint a The Guest vagy a tavalyi Blair Witch remake. 

A Death Note augusztus 25-től lesz elérhető világszerte a Netflixen.

Nincsenek megjegyzések