Friss és Szaftos

5 WALKING DEAD karakter, akik ÁTÍRTÁK VOLNA a sorozatot

Bár a 8. évadra kicsit talán megkopott a fénye, mi azért még szeretjük a Walking Dead-et. Ezért aztán összeszedtünk nektek 5 érdekes karaktert a múltból, akik valószínűleg átírták volna a sorozatot, ha életben maradnak!

Sokszor hallani mostanában hogy a Walking Dead cimű sorozat ellaposodott, töketlenné vált, és egyre hangosabb az a tömeg aki szerint ideje lenne lezárni a sztorit. Való igaz, az utóbbi időszakban a sorozat nagyon kiszámítható lett és a nyolcadik évad nyitánya finoman szólva csalódást okozott még nekünk is.

Azonban a jelen videó célja nem az hogy szidja azt ahova a sorozat jutott, inkább teszünk egy kis múltidézést, és elmerengünk rajta, hogyan is alakult volna a történet, ha néhány központi karakter nem halt volna meg. Többségük valószínűleg részben vagy teljesen átírta volna a túlélők történetét.

Természetesen itt nem főellenségekről beszélünk, hanem Rick és a túlélők táborát erősítő személyekről.

Lássuk tehát az 5 Walking Dead karaktert, aki átírta volna a sorozatot, ha még életben lenne.

Shane

Shane karaktere nagyon adja magát, hiszen ő és Rick személyes ellentéte volt az első ütközet ami döntően befolyásolta a csoport jövőjét. Aki esetleg nem emlékezne, a két személy között az ellentét magja abban rejlett, hogy Shane néhanap kúrogatta Rick feleségét az avarban, viszont Rick kómából visszakaratézása után a románc véget ért, amit Share nem igazán tudott megemészteni.

Személyes ellentétük másik oka, hogy mindketten a csoport vezetői pozíciójára pályáznak, viszont a vezetés mikéntjét máshogy képzelték el. Rick eleinte inkább demokráciát alkalmazott, próbált minden döntést közösen meghozni, és alapból humánusabb beállítottságú volt, ezzel szemben Shane-nek már eleinte sem okozott gondot megölni egy-egy ártatlan, ha az közelebb sodorta őt a céljához.

Kettejük ellentéte végül a második évad végén teljesedik ki, ahol Rick elindul a halhatatlanság útján, Shane pedig elköszön a sorozattól, és átmegy zombiba.

Viszont ha eljátszunk a gondolattal, és feltesszük hogy az ominózus jelenetben Shane kerül ki győztesen, vajon hogy alakul a csoport sorsa? Nos minden bizonnyal jelentősen rosszabbul. Lehet szidni Rick-et, de az tény hogy kiváló vezető, és ha arról van szó, hogy védelmezni kell valakit, kész kiharapni az ember gigáját is. Ezzel szemben Shane sokszor volt meggondolatlan, és lelkiismeretlensége megosztotta a csoportot, egység nélkül viszont tudod mivan, lófasz.

Minden bizonnyal már a farmról menekülve szétszéledt volna a banda, vagy külön utakra megy, de még ha együtt is maradnak, kizártnak tartom hogy a Share-Daryl-Glenn-Hershell tengely olajozottan tudott volna működni, már ha Lori nem szúrkálja szét az éjszaka leple alatt a férje gyilkosát.

Egy érdekesség Shane-el kapcsolatban, hogy halálát követően egyre több jellemző karaktervonása kerül át Rick-re. Néhány résszel később máris köpött a demokráciára, mostanra pedig semmi gondot nem okoz számára az emberek öldöklése. A jó öreg barátságos rendőr bizony már nagyon messze jár a mostani Rick-től.

Dale
Dale való igaz csak egy pocakos halászsapkás vénember volt, mégis rendíthetetlen védelmezője volt az emberi életnek és a demokráciának, ha úgy tetszik ő volt a csoport lelkiismerete. Talán nem véletlen, hogy az egészen jól navígáló csoport, Dale halála után egyetlen résszel hullott darabjaira, Shane Rick életére tört, a farm pedig elesett. Mintha csak a vénember tartotta volna egyben a csopatot, és kordában az indulatokat.

Ha visszaemlékszünk, ő volt az egyetlen személy aki a második évad végén, egyetlen emberként kezdeményezett szavazást Randall kivégzése kapcsán, próbálta meggyőzni az embereket az igazáról, és ő volt az aki rendszeresen rávilágított, hogy Shane bizony veszélyes és már gyilkolt is. A demokráciáért folytatott harca közben igyekezett kordában tartani Shane-t, és gyakran képes volt jobb belátásra téríteni az egész csoportot.

Bár Dale nem volt egy nagy harcos, ha feltételezzük, hogy túlélte a második évadot és valahogy megúszta a farm bukását, biztos hogy Rick diktatúrája egészen más utat járt volna be, tárgyalásban nagy volt az öreg, és mindig megpróbálta trükkösen elkerülni a vérontást. Hogy mást ne mondjak, biztos hogy Tyreese és csoportja menedékre talált volna a börtönben, de az is biztos hogy aktívan ténykedett volna a Rick és Woodbury között kirobbanó háború elkerülésében is.

Merle
Daryl testvére Merle egy igazi vidéki suttyó volt, és hogy úgy mondjam nem volt túl kifonomult stílusa. Rengeteg gondot okozott a csoportnak, és nem is volt túl kompatibilis Rick-el. Mit szépítjük, az egész ember egy két lábon járó kibaszott komplikáció volt, viszont a halálát megelőző jelenetek és tettek elgondolkodtatóak, és sokan ekkor szerették meg a karaktert igazán.

Aki esetleg nem emlékszik, Merle a harmadik évad végén búcsúzott a sorozattól. A történet szerint a Kormányzónak - vagyis Rick és a csoport ellenségének - ügyintézője volt, viszont ahogy kiderült számára, hogy a testvére Daryl a másik oldalon játszik, ő is csapatot váltott, és csatlakozott Rick csoportjához. Bár a szövetség nem volt túl gördülékeny, Daryl képes volt kordában tartani testvérét, aki bebizonyította hogy egy igazi egyszemélyes hadsereg rednect rambó kurvaanyja.

Ahogy közeleg a mindent eldöntő ütközet Rick és a Kormányzó között, Merle egyre gyakrabban ad hangot a véleményének, hogy a harcban igazából nincs esélyük, mivel a kormányzónak jelentősen több fegyverese, és úgy egyáltalán fegyvere van. Miután Rick és a csoport többszöri figyelmeztetésre sem hajlandó elmenekülni, és inkább készül az összecsapásra, Merle saját kezébe veszi az ügyet, és egyedül rajtaüt a kormányzón, és levadássza 10-15 fegyveresét, míg végül a kormányzó megöli őt.

Az ezt megelőző jelenetek egyértelművé teszik, hogy Merle tudatában volt annak, hogy öngyilkos küldetésre megy, és annak is, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy kiegyenlítse a két fél között az esélyeket. Ha Merle nem áldozza fel magát, a másnapi csatában Rick és a börtön minden bizonnyal totális vereséget szenved, és a csoport többsége biztosan otthagyja a fogát.

Amellett persze, hogy itt Merle halála okozott döntő fordulatot a történetben, egyértelművé teszi hogy Merle lehetett volna messze a legnagyobb megbaszógép a túlélők csoportjában, ezáltal rengeteg ütközetet írhatott volna át a jelenléte a későbbiekben.

Sophia
Hogy ki? Sophia? Az meg ki a fasz? Nos Sophia Carol kislánya volt, akinek a második évad legelején veszett nyoma, Rick és a csoport pedig 8 részen keresztül minden követ megmozgatva próbálta őt megtalálni. Ha esetlen nem emlékeznél, a 8 részben kiderül, hogy Sophia mindvégig a csűrben volt, de már réges-régen megharapták, és járkáló lett belőle. Erre az egészre Shane derít fényt, Rick személye pedig ezáltal az egész csoport szemében meginog, és ez volt Shane ütőkártyája is, amivel sikerült a csoport egy részével elhitetnie, hogy ő jobban vezetné a bandát. Ha Sophia-t más körülmények között, élve sikerült volna megtalálnia Rick-nek, a csoportban olyan magas szintre emelkedett volna megbecsülése, hogy Shane valószínüleg nem kísérelte volna meg a trónfosztást. Talán Sophia életbenmaradása lett volna a kulcs Shane és Rick - koránt sem konfliktusmentes - de működő együttműködésének.

Másik része a dolognak, Carol személyiségfejlődése, ami ezen a ponton indult el igazán, és ki tudja hogy hol ér majd csak véget. Carol lánya halálát követően hosszas belső formálódások után eljut egy olyan mentális állapotba, ahol nincs veszíteni valója, a csoport a mindene, megtanul lőni, túlélni, viszont ártalmatlannak tűnő, mosolygós külseje megmarad, ami különösen nagy fegyverténynek bizonyul. Megmenti a csoportot a betegségtől azzal hogy ártatlanokat éget el a börtönben, egyedül menti meg a csoportot a Terminusból, szinte egyedül veri vissza a farkasok támadását Alexandriában, és nem egyszer egyedül száll szembe a Megmentőkkel is. Kétségtelen, hogy ha Carol nem megy végbe ezen az elképesztő átalakuláson, akkor a csoport már réges-régen halott lenne.

Hershel
Oké, jó, tudom, Hershel Greene túlélése több okból is sántít, egyrészt azért, mert Hershel Green maga is sántított. Ha visszaemlékezünk, akkor Hersel közvetlenül a börtön lerombolása előtt lelte halálát a kormányzó keze által, amit aztán hosszas vadonban menekülés és vándorlás követett, amit a mankóval közlekedő apa figura aligha tudott volna gond nélkül menedzselni.

De ha ezen a problémán túljutunk, akkor elkezdhetünk merengni azon, hogy milyen szerepet is töltött be Hersel a csoport életében, és mit tudott volna nyújtani később.

Shane, Lori, T-Dog, és sokak elvesztése után Rick teljesen elvesztette a józan eszét. Szinte egyedül Hershel tartotta egyben az elvadult sheriff-helyettes elmélyét, aztán szépen lassan újra összerakta.

Hershel karaktere nagyon sokban hasonlít Dale-re, viszont sok dologban túlmutat rajta, nem fél kockáztatni a saját életét, emlékezzünk rá hogy egyedül is tartani próbálta azt a szarfészek farmját, és gond nélkül segített a fertőzés idején a börtönben. Mentális erejéről az is tanubizonyságot ad, hogy lába elvesztése után sem változik az alap értékrendje, és rendíthetetlen híve marad a demokráciának, és a békés együttélésnek. Még akkor is a békéről beszél, amikor a kormányzó előtt térdel, és a katana a nyaki ütőerén pihen.

Ha lett volna ember, aki képes - a mostanság látható mérhetetlen vérontás és háború nélkül - egységet teremteni a új világban, akkor az Hershel.

Ez lett volna az 5 Walking Dead karakter aki valszeg teljesen átformálta volna a történetet, ha még életben lenne.

Nincsenek megjegyzések