Friss és Szaftos

Gyilkos Bébicsősz | The Babysitter Kritika

Szokás temetni a minőségi horrort, mégis, idén több ütős folytatást is bemutattak a moziban, és velük együtt érkezett a semmiből megannyi minőségi, szórakoztató horror, és ez utóbbi csoportba tartozik a Babysitter c. Netflix produkció is.A filmet McG rendezte, aki eddig főleg sorozatok készítésében tevékenykedett, mint például a Supernatural, Orange County vagy Nikita, viszont a Babysitter alapján akkor sem lesz gondja, ha a jövőben inkább filmek készítésére adná a fejét. Sikerült egy pöpec kis horror-vígjáték kombinációt összehozni, amibe még némi tanulságot is próbáltak belegyömöszölni.

A történet a 12 éves Cole körül mozog, akire halál ciki, de ilyen korban is egy bébiszitter vigyáz amikor anyuék lelépnek a zavarosba cápázni. Cole-hoz hasonlóan, valszeg egyetlen férfi ember sem tiltakozna a helyzet ellen, hiszen a bébiszitter nem más mint a meglehetősen csinos Bee, akit Samara Weaving alakít, aki eddig csak elvétve szerepelt képernyőn, de láthatóan szereti őt a kamera. Persze ahogy az lenni szokott, a dögös és jófej Bee átmegy őrült picsába, és erre szegény Cole is rájön amikor a hormonoktól vezérelve lemegy meglesni a nőt az éjszaka közepén.

A sztori pörgős, olyan ütemben szarja magából a poénokat mint a kormány a soros-propagandát, és szerencsére nincs sok üresjárat, a szórakoztatás a történet végéig állandó.

A karakterek külön említést érdemelnek, mivel mindegyikük egy erős horror sztereotípiára lett felépítve, van itt nekünk egy feka aki megállás nélkül össze-vissza beszél és zizeg, itt van továbbá a focicsapat hátvédje, aki totál indokolatlanul bazmeg mindig félmeztelen - amire még Cole is többször felhívja a figyelmet - de van itt nekünk pomponlány, akit csak az érdekel, hogy a csecsei rendben legyenek, szóval a film üdítő módon nem próbál meg elrejtőzni a mindenki által jól ismert klisék elől, inkább közéjük rohan és sorban megnevezi őket.

Cole karaktere szintén jól el lett találva. A történetben ugyanis ő a legnormálisabb személyiség. Láthatóan eszes, a maga módján visszafogott, udvarias, jól nevelt, kedves, mégis ő a környék legnagyobb gyíkja, valamiért minden korabeli kölyök őt szivatja reggeltől-estig. Ennek a manővernek a készítők részéről valszeg az a célja, hogy a néző azonosulni és szimpatizálni tudjon Cole-val, akire kemény küzdelem vár a túlélésért.

Cole megpróbáltatásai nagyjából olyanok lesznek mint egy modern Reszkessetek betörők film, bár nem árulok el nagy titkot ha azt mondom hogy itt jelentősen több vér, és haláleset fog majd képernyőre kerülni. Ha már halál, akkor az effektek - valószínűleg szándékosan- a régi 80-as 90-es évek gagyi fröcskölős véres horrorjait idézik, ami tökéletesen illik a film komikus atmoszférájához.

Anélkül hogy lelőném az összes poént, annyit mondok hogy inkább nézd meg a filmet, remélhetőleg tetszeni fog és zavartalan másfél órás szórakoztatást nyújt majd. Jó szórakozást hozzá.

Nincsenek megjegyzések