Friss és Szaftos

7 NAGYON Gáz Japán Horror FilmFoglalkoztunk már jónak mondható japán filmekkel, most viszont ideje a mélyére ásni, és megvizsgálni a másik oldalt is ... merthogy sajnos van másik oldal.

Ez a másik oldal pedig olyan képsorokat, és szélsőségeket sorakoztat fel, amik egy életre beleégnek az ember retinájába. Ezek a filmek, amik gúnyt űznek a nézőből, de saját magukból is, nem akarod látni őket, mégsem tudod levenni a szemed a képernyőről, mert egyszerre gusztustalanok, szórakoztatóak és kreatívak. Vigyázat emberek, szürke zónába indulunk, jöjjön 7 nagyon gáz japán horror film.

Rape Zombie

Akik követik a csatornát azok bizonyára már találkoztak ezzel a névvel. Ennek a botrányos filmnek a koncepciója egy olyan zombijárványon alapul, aminek következtében csak a férfiak fertőződnek meg, viszont a vírus hatására nem húsra, hanem ... puncira szomjaznak.

A képsorokat látva egy érzelmi hullámvasúton megyünk keresztül, a filmben vannak poénos és vicces jelenetek - legalábbis annyira rosszak hogy már nevetni támad kedved - más jeleneteknél viszont egyszerűen nem hiszed el, hogy ezt a szörnyszülöttet valaki tényleg képes volt leforgatni, és volt színész - méghozzá nem is kevés - aki ehhez adta a nevét. Ráadásul a filmnek van 4 folytatása, ami első blikkre ugyanazt a koncepciót és minőséget követi.

A filmvásznon nagyon sok mindent meg lehet mutatni, de legtöbbször a szörnyű jelenetek szimbolikus jelentéssel bírnak - legalábbis más filmekben - itt viszont a fő probléma, hogy mi a második rész után sem véltünk felfedezni mélyebb jelentést. Valszeg itt egyszerűen arról volt szó, hogy egy férfi, aki nagyot csalódott a nőkben, bosszúból egy olyan filmet rendezett, amiben halomra erőszakolják a nőket.

Igazából a film annyira vállalhatatlan, hogy mind az öt része felférne erre a listára, de azért lehetőséget kibontakozni másoknak is.

Killer Pussy

Egy kicsit vidámabb vizekre evezünk, de azért nem hagyjuk el a zavarost. A gyilkos punci-ban parazita kerül egy hölgy reprodukciós szervébe, amivel aztán igen komoly károkat tesz a kanos férfiak hímvesszőjében. Itt annyival azért jobb a helyzet mint a Rape Zombie esetében, hogy horror-komédiáról van szó, így aztán a képsorokat fenntartásokkal kell kezelni, és a párbeszédek sem túl komolyak, de még így is egy nagyon nehezen emészthető filmről van szó.

A kivitelezés, egész egyszerűen borzasztó, és itt is találkozhatunk néhány teljesen indokolatlan, szinte már soft-pornónak is beillő jelenettel ... hát de mondjuk annyi baj legyen. Úgy mellékesen megjegyezném, hogy erről a csodáról is készült Freakshow ivós játék videó.

Tomie

A japán horrorfilmipar sajnos az utóbbi években az elfajzott beteges szexualitásról szól,de a Tomie szerencsére egy kicsit más. Egyrészt azért, mert a történet maga annyira elborult, hogy a néző akaratlanul is elemzésbe kezd.

Egy család életébe kapunk betekintést, központban pedig két testvér, Tomie és Tsukiko foglal helyet. Tomie azonnal elhalálozik, majd érthetetlen módon visszatér a családhoz, de nagyon furán kezd viselkedni. A fura viselkedés hamarosan rémálomba fullad, viszont a rémálmot itt szó szerint kell értelmezni, ugyanis teljesen szürreális helyzetekről, döntésekről, fájdalmas párbeszédekről, levágott fejű Tomieról és szörnyekről beszélünk, ami valójában egy olyan fegyverarzenál teljes felvonultatása amitől Tsukiko legbelül retteg, és nem képes élni saját életét. A tömény több mint egy órás egybefüggő lidércnyomás egyre csak durvul, a játékmester pedig minden jelenetben a halott Tomie, aki rosszabbnál-rosszabb helyzetekbe kergeti szegény Tsukiko-t, egyetlen lehetséges végkifejletet hagyja főhősünknek, hogy szembe nézzen félelmeivel melyeket halott nővére Tomie testesít meg.

RoboGeisa

A robotgésa ... nos lényegében az amit a címe is takar ... Egy gésa akit úgy valamilyen oknál fogva robottá alakítanak, hogy aztán bérgyilkosi küldetéseket végezzen. Bár röhejes, a történet még nem ítéli teljesen halálra a filmet, hiszen a gésák csinos és finom hölgyek voltak, a robotok pedig ezerrel nyomják a harcot, lehetne ebből kihozni szinte bármit, ehelyett viszont a végeredmény a nagy semmi, csupán teljesen értelmetlen steampunk és gore jelenetek összessége, amit a végén a rendező elnevezett filmnek.

Persze a film képtelen forgataga hordoz magában némi humorfaktort, de a képsorok emészthetetlensége kiolt minden humort, a film végeztével pedig csak szó nélkül felhúzod a szemöldököd, hogy most éppen akkor mi a fenét is néztél?

Helldriver

A Helldriver egy naggggyon kemény anyag. A pocsék filmek többsége megmarad a simán pocsék színvonalon, de időnként megszületik egy "Helldriver" amit nézel cirka 117 percig és az ég világon semmit nem értesz belőle, pedig esemény az van bőven. Tovább megyek, a Helldriver még valamiféle díjat is nyert, ami bizonyára annak köszönhető hogy minden zsűritag teljesen beszámíthatatlan volt, mert a film nem más mint egy hatalmas felhúzott szemöldök a néző arcán.

Valahol Japánban kezdünk, ahol a közbiztonság már az utolsókat rúgja a két éve tomboló zombijárvány okán, amikor megismerjük Kika-t - Igen-igen, úgy Kika mint a bútorüzlet - Tehát megismerjük Kika-t a halálközeli sérüléséből felépült japán zombiölő királylányt akit egy motoros láncfűrésszel a mellkasára erősítve dobnak ki az utcára, mert azt úgy kell. Jön néhány egészen fura jelenet, amit még több fura jelenet követ, a film végefelé közeledve pedig már túl sok a szál és a teljes abszurditás, kiegészülve a jellemző japán steampunk motívumokkal, és a több száz liter kifröcskölt művérrel, hogy egyszerűen képtelenség bármit is felfogni belőle. Persze teret nyer a beteges japán szexualitás is, látunk majd leharapott spriccelő mellbimbót, női nemiszervbe harapott levágott zombifejet és péniszcsokrot is.

Zombie Ass: Toilet of the Dead

A listáról természetesen nem hiányozhat a Zombi Segg - Holtak wc-je alcímet viselő művészetnek beillő borzalom, aminek a minősítésére talán még a magyar nyelv sem képes megfelelően. A filmben 5 ismerős verődik össze egy erdei kirándulásra, amiben a szemrevaló modell hölgy, Maki ... Maki ... kajak makinak hívják a filmben a jócsajt, na mindegy ... Szóval Maki megesz egy random férget, annak a reményében hogy az majd segít neki vékonynak maradni, viszont Maki arra nem számított, hogy még aznap, egy hipergyors székletürítés keretein belül egy erdei pottyantósban kinyomja magából a kaki zombikat, amik a baráti társaság életére törnek.

... Hát, szerintem ezt kellőképpen meg is tárgyaltuk ... haladjunk tovább.

Big Tits Dragon

A Big Tits Dragon c. horror nevével ellentétben sárkány nem nagyon van a filmben, ellenben a női mellekkel, amiből azért akad néhány. Kellenek is, hiszen az egyetlen értékelhető pontja az a néhány pár peckes női kebel, amit a szereplők levillantanak. Ezen túl a történet nagyjából annyi, hogy egy sztriptíz táncosnőkből álló csapat tök véletlenül, de meglepő szakmai igényességgel megidézi a holtak seregét, aminek következtében aztán a zombiknak köszönhetően megemelkedik a táncos klub forgalma.

Enyhítő körülmény hogy a film egyben komédia is, ezért aztán nem kell őt annyira szidni, meg aztán Amerikában is láttunk már sztriptíz-zombi-horror kombót, nem is egyet, mintha csak valami fétis lenne, de ezidáig nem sikerült elhitetni a közönséggel, hogy ez egy életképes formula lenne, és ebben a nagycsöcsű sárkány sem fog segíteni.

Ez lett volna 7 nagyon gáz japán horror, ha tetszett a videó akkor

Nincsenek megjegyzések