Friss és Szaftos

Ed Gein, vagyis a valódi Bőrpofa, Normann Bates és HannibalSzörnyetegek nem csak a horrorfilmekben léteznek, hanem a való életben is. Persze a valóságban nincsen szarvuk, nem képesek visszatérni a halálból egy utolsó ijesztésre, de mérhetetlen gonoszságra igen, és időről-időre egy sorozatgyilkos, vagy egy tragikus gyilkosság emlékezteti is az embereket erre a tényre.

Talán az elmúlt század leghírhedtebb sorozatgyilkosa Ed Gein volt, aki a társadalom elől teljesen elzárkózva, több mint 10 évig végezte munkásságát a családja után maradt farmon. Munkásság alatt persze itt nem a répaültetvény kapálgatását értem, hanem brutális gyilkosságok sorát, valamint az áldozatok bőrének, illetve maradványainak borzasztó újrahasznosítását.

Ed Gein munkássága a beszámolók szerint annyira borzalmas volt, hogy több író és rendező is róla másolta filmjébe a főgonoszt, mint például Bőrpofa, Normann Bates vagy Hannibál esetében.

A horror elementális része hogy megismerjük a teljes történetet, éppen ezért mi most elmeséljük Ed Gein életét és történetét.

Intro

Edward Theodore Gein Közép-Nyugat Amerikában, Wisconsin államban, egy  La Crosse nevű kisvárosban született 1906-ban. Volt egy fiatalabb testvére, Henry Gein. Apja George Gein az elmondások szerint egy alkoholista, meglehetősen erőszakos ember volt, aki élete nagy részében nem dolgozott. Feleségével Augusta Crafter-el nem éppen meghitt házastársi viszonyban élték a szülők mindennapjaikat, viszont a vallási elhivatottság miatt a válás nem igazán volt opció. Augusta menedzselte a család életét, majd sikerült szert tennie egy kis farmra egy másik kisvárosban, Plainfield-en, ami aztán a család állandó lakhelye lett.

Augusta, nos nem igazán nézte jó szemmel ha fiai kísérleteket tettek a barátkozásra, és minden próbálkozást csírájában elfojtott. Azon túl hogy iskolába mehettek, idejük egészét a farmon kellett tölteniük, ahol az anyjuk olvasott fel nekik a bibliából, rendszerint halállal és gyilkossággal kapcsolatos dolgokat. Anyjuk, Augusta kemény vallási fanatikus volt, nézőpontja szerint - rajta kívül persze - minden nő bűnös prostituált volt, ezért aztán tiltotta is gyerekeit minden nőtől.

Nos igen, ahogy teljesedik ki számunkra a történet, lehet hogy a fiatal Edward még akkor is jobban járt volna ha az erőszakos alkoholista apja neveli, a sajátos világképpen megáldott édesanyja helyett.

Meglehetősen hiányos szociális fejlettségének köszönhetően Ed folyamatos szekálásoknak volt kitéve a suliban, ezen persze nem segített hogy a tanárok és osztálytársak beszámolói szerint meglehetősen különösen viselkedett, például random időpontokban hangosan felnevetett, mintha csak éppen egy viccet mondott volna saját magának.

1940-ben, amikor, édesapja elhunyt, fiatalabb testvére Henry kezdte megelégelni anyja világnézetét. 1944-ben aztán Henry meglehetősen gyanús körülmények között meghalt, amikor testvérével csapdába estek egy bozóttűzben. A jelentések szerint Edward a rendőrségen azt mondta nem tudja hol van a testvére holtteste, ennek ellenére egyenesen oda vezette a rendőröket. Henry fején tompa sérülések nyomait fedezték fel, a halottkém viszont tűz általi fulladást állapított meg. A következő évben aztán meghalt édesanyja is, magára hagyva Ed-et az elszigetelt farmon.

Ezt követően, 1957-ben, vagyis 12 évvel később hallatott magáról Ed, amikor a rendőrség egy helyi boltos, Bernice Worden eltünésével kapcsolatban nyomozott, ennek részeként pedig kutatást tartottak Ed farmján, mivel a szemtanúk szerint ő látta utoljára Bernice-t.

Viszont amit a rendőrség a farmon talált, az minden sejtést felülmúlt.

A rendőrség első felfedezése Bernice fejjel-lefelé lógatott, lefejezett holteste volt, ahhoz hasonlatosan ahogy szarvasoknál szokás a vadászoknál, mellkassal kinyitva.

A rendőri helyszínelés alatt, találtak a farmon számtalan bútorra erősített emberi koponyát, csontot, emberi bőrből készített lámpát, koponyából készített leveses tálkát, levágott emberfejet papírzacskóban, emberi bőrből készített zoknit, és még több szörnyűséget.

A kihallgatás alatt Edeward elárulta, hogy a cuccok nagy részét sírokból szerezte, azt viszont tagadta hogy bármiféle nekrofiliát gyakorolt volna a holttesteken, állítása szerint azért nem, mert büdösek voltak. Állítása szerint, anyja halála után úgy döntött hogy nemet vált, ezért egy az anyjához hasonló testet is kiásott, melynek bőréből egy nő ... nos ruhát ... készített, amibe belemászhatott, és úgy tehetett, mintha az anyja lenne. Ezen tények ismeretében talán nem is meglepő, hogy mentálisan beszámíthatatlannak ítélték, ezért börtön helyett a központi állami kórház elmeosztályára került 1968-ig, amikor orvosai úgy döntöttek hogy alkalmas a tárgyalásra, viszont Robert H. Gollmar bíró örültségre hivatkozva nem bűnösnek ítélte Ed-t, így élete végéig a kórházban maradt.

Mialatt az elmeosztályon tartották, a Gein családi házat porig égették, Ed korábbi autóját pedig árverésre bocsájtották, ahol $760 dollárért megvette Bunny Gibbons, aki egy karnivál részeként 25 centért mutogatta a hírhedté vált sorozatgyilkos autóját.

Ed 1984-ben hunyt el szívmegállásban, rák következményeként az elmeosztályon. Sírjának Plainfield temetője adott helyet, ahol rendszeres megrongálták, szuvenír vadászok pedig még a sírból is darabokat törtek le, egészen addig amíg az egészet el nem lopták 2000-ben. 2001 júniusában aztán megkerült a sír, azóta pedig egy Seattle-i raktárban tartják elzárva.

Ez lett volna Ed Gein, vagyis az elmúlt évtizedek egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosának rövidke ismertetése. Ha érdekesnek találtad a videót akkor ne felejts el nyomni egy lájkot, ha pedig szeretnél ehhez hasonló, és persze jelentősen szórakoztatóbb videókat is látni, akkor iratkozz fel a csatornánkra.

http://www.wisconsinsickness.com/ed-gein/

Nincsenek megjegyzések