Friss és Szaftos

10 KÍSÉRTETJÁRTA Hely

Vannak helyek ahova egyszerűen nem megyünk. És itt most nem arra gondolok, hogy nem megyünk be a wc-re közvetlenül a másik után, vagy nem megyünk el japánba mert túl drága lenne. Olyan helyekre gondolok, amik szemtanúk tömegei szerint szellemek által kísértett helyek, és ahol megannyi szörnyűség történt már.

A világ tele van ilyen helyekkel, és sokszor a filmekben látott ijesztő képsorok olyan valós helyszíneket visznek a képernyőre, ahova én személy szerint soha be nem tenném a lábam.

Mi most összeszedtünk 10 ilyen kísértet járta helyet, amit ha jót akarsz magadnak érdemes elkerülni nyaraláskor. Lássuk őket!Trans-Allegheny Lunatic AsylumAz első objektum nem más mint egy Bolondok Háza, ami Észak Amerikában található, és egykori neve az ártalmatlanul csengő Weston Állami kórház. Ez a diliház 1864-ban kezdte munkásságát, és több ezer mentális problémával küzdő embert látott el, amelyek közül több száz haláleset is történt, egészen az intézmény 1994-es bezárásáig.

A szellemjelentések viszont már az amerikai polgárháborúra is visszanyúlnak, amikor a terület katonai támaszpontként volt használva. Ez a rongyrázós kecó annyira felkapott hely, hogy 2 illletve 8 órás éjszakai szellemvadászatokat rendeznek a területen, amelyre minden kalandvágyó jelentkezhet.

The Amityville House

1974-ben, a DeFeo család hat tagja vesztette életét az Amityville nevű kis New York állami településen. Később ifjabb Ronald DeFeo-t vádolták a szülei és testvérei hidegvérű legyilkolásával. Egy évvel később, a Lutz család költözött a kecóba, viszont hipergyorsan távoztak is, mivel számtalan megmagyarázhatatlan természetfeletti jelenséget tapasztaltak, mint például fura szagokat éreztek, és egy fura démoni disznóra hasonlító alak mutatkozott meg néha. {megtaláltál: renszarvaslumpy@gmail.com > subject: kódf3jtő#2}A Lutz család által tapasztalt dolgokon alapszik az Amityville horror franchise is.

The White House

Így-így, Trump fővezér kúriája az egyik leginkább szellem járta ház az egész egyesült államokban. Nem tudni hogy ez valamiféle belső poénkodás, vagy valódi észlelésekről van szó, de több látogató, és még elnökök is jelezték már, hogy látták többek között Abraham Lincoln, Abigail Adams és Andrew Jackson szellemét. Eisenhower és Churchill is azt állította, hogy látták Lincoln-t, és Obama is állította hogy gyakran furcsa hangokat hall, és olyan érzése van, mintha éjszakánként valaki járkálna a házban. Persze lehet hogy csak a takarító az.

Winchester Mystery House, San Jose, CA

A Winchester házról idén készült egy nagyszabású horrorfilm, ami minket is érdekel, így várhatóan később találkozni fogtok vele majd a csatornán. A házat Sarah Winchester építette, hogy képes legyen az őt és családját kísértő szellemeket, nos, elszállásolni. A ház építése úgy hírlik hogy tervrajzok nélkül történt, ami azt eredményezte, hogy olyan lett mint egy labirintus, a és vendégek illetve látogatók folyamatosan elvesztek benne. { megtaláltál > renszarvaslumpy@gmail.com > kódf3jtő#2 } Napjainkban a ház egy magánkézben lévő turista érdekesség, viszont akit érdekel a ház története, az kövesse a csatornát, mivel később a filmet és a történetet is egy kicsit jobban kivesézzük majd.

MARY KING'S CLOSE - EDINBURGH, SCOTLANDA Mary King's close nem igazán ház, sokkal inkább egy földalatti szűk folyosórendszer Skóciában, ahol a 17 század óta jelentenek paranormális jelenségeket. 1645-ben a szorost teljesen hátrahagyták egy járvány idejére, és csupán a beteg emberek maradtak ott. 1685-ben aztán megérkeztek az első szellem észlelések, és napjainkra a Mary King's close a legaktívabb szellem járta hely egész Skóciában.

Egyesek rémálmokra panaszkodtak, mások furcsa megjelenő formákra, megint mások pedig egy Annie nevű kislányra, aki még szóba is elegyedett az arra kószáló emberekkel, ha azok ajándékot hagytak neki hátra.

OLD CHANGI HOSPITAL - CHANGI, SINGAPOREHa már szellemek és elhagyatott helyek, nem maradhat ki kelet sem. A régi Changi Kórház Szingapúrban található, 1935-ben épült és eredetileg a Changi katonai bázis részét képezte. A japán megszállás alatt a japán oldal börtönként és kínzótáborként használta, a második világháborúban pedig kórházként használták, 1997-ig, amióta az objektum elhagyatott.

Beszámolók szerint a terület kivégzett japán katonák, illetve meghalt páciensek által van megszállva, gyakran látnak egy férfi és női alakot bóklászni az épületben, és nem ritkák a sikítások szem. Oda sem mennék betegnek annyi fix.

Myrtles Plantation, USAA Myrtles ültetvényes a szóbeszéd szerint indián temetkezési helyre épült, és Amerika legaktívabb szellemjárta helyei közé tartozik. A beszámolók szerint 10 gyilkosság történt a házban, és a legtöbb áldozatot azóta is látták a ház körül lófrálni, többek között egy zöld turbános rabszolgát, vagy William Winter-t, akit korábban a verandán lőttek fejbe. William szelleme a beszámolók szerint nem éppen gyerekbarát módon, a lőtt sebtől szenvedve, kínlódva kúszott fel a ház lépcsőjén, amíg nem köddé vált.

A jelenségek mellett rengeteg egyéb észlelés történt, például maguktól mozgó bútorok, maguktól játszó zongorák, eltűnő ékszerek.

Salem, Massachusetts, USASalem városa messze földön híres a boszorkányakasztásokról, aminek részeként 20 boszorkánynak bélyegzett, többségében nőt akasztottak fel, amiért a vádak szerint mókoltak az ördöggel, meg varázslatokat dobáltak a környékbeli gyerekekre. Bridget Bishop, akit elsőnek akasztottak fel a beszámolók szerint a Lyceum Bar and Grill kísértője, ami az ő gyümölcskertjére épült. A másik gyakran látott entitás pedig Giles Corey, akit rendszerint a város régi temetőjében látnak.

Eastern State Penitentiary, Pennsylvania, USAAz Eastern State Penitentiary számtalan paranormális beszámolóban van megemlítve, és az egyike a legparább hátrahagyott épületeknek egész Amerikában. A börtön egy kísérleti létesítmény volt, ahol a bűnözők teljes elszigeteltségben éltek, senki nem találkozhatott rabtársaival, illetve senki mással, ami aztán rengeteg embert kergetett őrületbe, majd halálba.

Olyan hírességek kaptak itt szobát mint Al Capone, vagy a bankrabló Willie Sutton.

A börtön 142 éves története bővelkedik öngyilkosságokban, őrültségben, gyilkosságban és kínzásban, és sokan úgy vélik, hogy ezeknek a lelkeknek nagy része visszamaradt kísérteni. A korábbi szabályzat szerint, a börtönlakók zsákot hordtak a fejükön, biztosítva a teljes izoláltságot. Napjainkban a börtön egyfajta múzeumként a nyilvánosság számára látogatható, és több látogató is halott már sírást a cellákból, és látott alakokat, akik ugyanolyan zsákot viseltek a fejükön, mint az egykori elítéltek.

ISLAND OF THE DOLLS - XOCHIMILCO, MEXICOA végére jöjjön egy újabb kakukktojás, a babák szigete. Ahogy a nevéből kiderül, ez megint csak nem egy ház, hanem egy sziget, ami a Mexikó városhoz közeli Teshulio tavon fekszik, és valszeg a világ egyik leginkább zavarba ejtő kísértet járta hely kerek e világon.

A sziget története szerint 1920-ban három kislány játszott a vízhez közel, egyikük pedig szerencsétlen módon belefulladt. A helyiek szerint a kislány szelleme azóta is kísért, és ezért senki még csak meg sem közelíti a helyszínt éjszaka.

1950-ben Julian Santan Barrera költözött a szigetre, aki a beszámolók szerint nem tudott semmit a sziget történetéről. Julian állítása szerint költözését követően egy kislány kezdett hozzá beszélni, elmesélte hogyan halt meg. Julian játék kisbabákat kezdett hordani a halott kislány kérésére, viszont a kislány egyre többet követelt, Julian pedig aggodalmát fejezte ki az unokaöccsének, és azt mondta, aggódik hogy a halott kislány a vízhez akarja őt csalogatni. A beszélgetés után egy nappal, Julian unokaöccse holtan találta Julian-t, a vízbe fulladva, éppen azon a helyen, ahol a kislány halt meg 7 évvel azelőtt.

Napjainkban a sziget látogatói gyakran számolnak be arról, hogy a babák tekintete követi őket, mások azt mondják, hogy a babák suttognak hozzájuk, főleg éjszaka, megint mások Julian szellemét is látni vélték, a kislány szellemével egyetemben.


Nincsenek megjegyzések