Friss és Szaftos

8 Érdekesség Slenderman-ről

Az utóbbi évek egyik legnagyobb hatást kiváltó horror alakja Slenderman, aki bár fikcionális karakter, mégis emberek tömegeire hozza a frászt. Az interneten vírus módjára terjednek róla a képek, és idén érkezik a nevével ellátott horrorfilm is, így érdemes kicsit közelebbről is megvizsgálni Slenderman történetét és keletkezését. Jöjjön 8 érdekes tény Slenderman-ről.Az interneten született

Az ezredforduló utáni időszak egyik legnagyobb hatású webes kreálmánya lett Slenderman, aki 2009-ben látta meg a napvilágot a Something Awful című blogon. Kitalálója Eric Knudsen, művésznevén Victor Surge, aki mindenféle fotóra photoshoppolta az irreálisan magas, öltönyös formát, amiből mára a leghíresebb Creepy Pasta lett. Az arctalan szörnyeteg legkedveltebb szabadidős tevékenységei közé tartozik az emberek kísértése és ijesztgetése, kedvenc áldozatai pedig a gyerekek. Bár számtalanszor hangsúlyozták már, hogy Slenderman csupán kitaláció, mégis, szinte már megmagyarázhatatlanul sok ember fél tőle, és rengeteg ember számolt be arról, hogy saját szemével látta a szörnyet.

Valós késes támadások

Az emberek félelmét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2014-ben két egymástól független késes támadásnál is Slenderman szolgált alapul.

2014 Május 31-én két 12 éves kislány támadta meg egy osztálytársát, amcsiban, Wisconsin államban. A rendőrségnek azt mondták, a támadással szerették volna lenyűgözni Slenderman-t, hogy emberi szolgát csináljon belőlük.

Néhány héttel később, Ohio államban egy 13 éves lány támadta meg saját édesanyját, állítása szerint azért, mert megszállta őt Slenderman. Egyik incidens sem okozott halálos sebeket, és a támadókat minden esetben mentálisan sérültnek nyilvánították. És még azt mondják hogy a videójátékok vannak rossz hatással a gyerekekre...

Slender Sickness

A Slenderman közelében lévő embereket lebénítja a Slender Sickness, ami számos tünettel járhat, így például orrvérzést, hányást, véres köhögést, rémálmokat, paranoiát és látomásokat von maga után, tehát nagyjából olyan mintha egymás után megnéznél egy csomó Dancsó videót. A betegség forrásaként a Slenderman Wiki a Sigma Sugárzást jelöli meg, ami Slenderman erejét szolgáltatja.

Nincs arca

Victor Surge leírása szerint, Slenderman 8-10 láb magas, kezek helyett több csápja van, amik borotvaélesek, és ami a legfurcsább, hogy nincs arca. A legtöbb képen Slenderman arca egy fehér folt, vagy zavaros massza, akárcsak egy elmosódott múmia fej. Ez a végtelenül abszurd kinézet teljesen egyedi kinézetet biztosít Slenderman-nek, akit össze sem lehet téveszteni a többi kortárs nagypályás mumussal.

Valós szemtanúk

Talán a legijesztőbb dolog az egész Slenderman mítoszban, hogy emberek tömegesen jelentik, hogy látni vélték őt a való életben.

Paranormális kivizsgálásokat indítottak például az Egyesült Királyságban, miután egy Cannock nevű kis településről folyamatosan érkeztek bejelentések. Végül a bejelentések többségét egyszerű alvási paralízissel magyarázták meg, ezzel együtt elég csak felmenni az internetre, ami telis-tele van aggódó fórumozokkal, akik meg vannak róla győződve, hogy a nyúrga albínó házaló ügynőkre hasonlító szörnyeteg követi őket. Lehet, hogy csak rájuk akar sózni egy vacak porszívót.

Senki nem ismeri a valódi motivációját

Ijesztő eleme a Slenderman mítosznak, hogy valójában senki nem tudja, hogy miért csinálja azt, amit csinál. Vagyis, miért követi, majd ijesztő halálra az embereket. Ez a rejtélyes elem nagyban segíti Slenderman terjedését a való életben és az interneten is, emberek előszeretettel szőnek teóriákat róla és az indítékairól. Megjelenése óta mostanra teljesen önálló kultuszt épített fel magának, készült róla játék, és még Hollywood is filmet készít róla, ami különösen szép teljesítmény, ha azt vesszük, hogy nem igazi.

Barlangrajz

Bár Slenderman "hivatalosan" 2009-ben született, a mítosz konkrétumokat nélkülöző nyúlékony mivoltára kiváló példát ad, hogy több korai lelet is előkerült már, ami ijesztően hasonló alakokat ábrázol. Többek között, akad egy barlangrajz, ami krisztus előtt 9000 körül keletkezett, és egy aránytalanul magas, hozzú kezű alakot jelenít meg, méghozzá a hátából kiálló csápokkal, ami meglehetősen hasonlít Slenderman-hez.

További érdekesség, hogy a 16. században többször is említést tesznek "A Magas Ember"-ről, ami egy éles lándzsa kezekkel rendelkező vékony figura, aki gyerekeket rabol. Története szerint, A Magas Ember a Fekete Erdőben él, és egyedül kóborló gyerekekre vadászik.

Alakváltó

Akárcsak minden más Slenderman körül, úgy az alakja is meglehetősen képlékeny. Alap formája a jól ismert, magas öltönyös, nyakkendős, arctalan, csápos szörnyeteg, leírása szerint viszont, Slenderman képes láthatatlanná válni, változtatni magasságát, karjait csápokká formálni, és teste formáját is átalakítani ideiglenesen. Ez megint csak egy plusz dolog, ami további riadalmat kelthet az emberekben, és segít hogy minden furcsán dőlő faágra rá lehessen fogni, hogy az Slenderman.

Ez lett volna 8 érdekes tény Slenderman-ről. Ha tetszett a videó, akkor nyomj egy liket ...

Nincsenek megjegyzések