Friss és Szaftos

Exkluzív interjú Linnea Quigley-velLinnea Quigley a B-filmek üdvöskéje már évtizedek óta űzi az ipart, és elképesztő mennyiségű horrorban láthattuk. Legismertebb filmjei közt van az Élőhalottak visszatérnek és a Démonok éjszakája, a repertoár pedig folyamatosan bővül. Jelenleg is több hamarosan megjelenő filmben és tv-sorozatban várható a felbukkanása. Linnea a sok elfoglaltság ellenére is időt szakított a FreakShow-ra, így most csak itt olvashattok egy vele készült exkluzív interjút. 


Rengeteg horrorfilmben szerepeltél már, amivel elnyerted Amerika Sikoly Királynőjének a címét. Hogy kerültél ebbe a zsánerbe, és mi marasztalt benne ilyen sokáig?

Már nagyon fiatal korom óta horror rajongó vagyok. Alfred Hitchcock sorozatait és filmjeit, illetve az Alkony Zónát néztem, és sokszor áthívtam a barátaimat is. Szörnyfilmeket is néztünk együtt, fagyasztott pizzát eszegetve, és néha újra eljátszottuk az Élőhalottak Éjszakája egyes jeleneteit. Imádtam ilyen estéken ijesztgetni a barátaimat. Egyszer a Madarakat néztük közösen, aztán mikor a barátaim hazafelé készülődtek, mondtam nekik, hogy “ó jaj, elég sok madár van kint az utcákon. Majd tessék óvatosan hazasétálni.”

A filmjeidben mindenféle szörnnyel és démonnal kellett szembe nézned az évek során. Okozott benned bármiféle törést a megannyi szörnyűség, vagy teljesen immunis lettél ezekre?

Nem okozott törést, mert nagyon jól éreztem magam minden projektben, minden karakterrel. Ráadásul nem skatulyáztam be magam kizárólag a horror műfajába. Szerepeltem rengeteg vígjátékban és drámában is, de az igazi szerelem az a horror, és azok, akik kedvelik ezt a zsánert: ők a legjobbak!!!


Rengeteg horrofilmnek meglehetősen őrült sztorija van. Melyik volt a legelvetmültebb forgatókönyv, amit olvasva nem hittél a szemednek?

Amikor a Démonok Éjszakájában a karakteremnek valami nagyon szokatlan helyre kellett dugnia a rúzsát, illetve mikor fel lett nyársalva egy aganccsal. Ám én bíztam az alkotókban, hogy mindezt professzionálisan fogják kivitelezni, így egyáltalán nem aggódtam.

Amerika sikoly királynőjeként rengeteg rajongód akad. Melyik volt karriered során a legfurább rajongói találkozás?

Nem tudom, hogy találkoztam-e valaha fura rajongókkal...talán egy inkább szomorú esetet tudok mondani. Egy srác odajött hozzám az egyik filmem karakterének beöltözve, és eltorzított hangon beszélt, majd később mikor megszabadult a maszkjától, egy 30-as éveiben járó, elég szánnivaló látványt nyújtó férfit láttam magam előtt, aki csak ijesztő módon vigyorgott. Később valahogy kinyomozta a szüleim címét, és egy nap rémisztő álarcban, lila parókában és fekete csuklyában jelent meg az ajtajuk előtt. Meglepő módon édesanyám még így is képes volt beengedni, csak mert látta, hogy hozott nekem virágot. Ez számomra nagyon ijesztő volt.


Amennyiben valaki még nem ismeri a munkáidat, melyik az első filmed, amit ajánlanál neki megnézésére?

Azok akik szeretik a horror mellett a vígjátékot, a jó zenét, a kiváló forgatókönyvet, remek rendezőt és szereplőgárdát, mindenképpen nézzék meg az Élőhalottak visszatérnek című filmet.

Mitől félsz a legjobban?

A halandóságomtól félek. Nincs annál félelmetesebb.

Melyik a kedvenc horrorfilmed?

Ezek hozzák rám leginkább a frászt: Texasi láncfűrészes mészárlás és az Ismeretlen hívás.

Üzennél valamit a magyar rajongóknak?

Üdvözlöm az összes rajongómat! Nagyon szeretlek benneteket! Legyetek kedvesek egymáshoz és az állatokhoz! Vegánként én azt vallom, hogy szeressünk minden egyes élőlényt, és foglalkozzunk a bolygónk jövőjével. Remélem egyszer majd meglátogathatlak titeket Magyarországon.

1 megjegyzés:

  1. Köszönjük neki az interjút!Mellesleg Lebron Jamessel lesz ilyen irasos vagy akar videos interju?Mert elvileg a Péntek13 nak a producere vagy rendezoje lesz.

    VálaszTörlés